Laddar Evenemang

Inte kan väl kyrkan vara neutral till politiken!

Rakel Lennartsson, en av tidningen Sändarens ledarskribenter, reflekterar kring och granskar den politiska utvecklingen i Sverige efter det politiska valet i september 2022.

I tidningens ledare i vecka 42 skrev hon: ”Den nya regeringens politiska program går på tvärs mot allting vi lärde oss i söndagsskolan: dela med oss av vårt överflöd, hjälpa vår nästa och ta hand om skapelsen.”

Är det s k Tidöavtalet uttryck för ett paradigmskifte? Eller har det t o m påbörjats tidigare? Är det rimligt att ett av världens rikaste länder ska slopa enprocentmålet för biståndet till världens fattiga och försöka få människor som flytt till Sverige att återvända till sina ursprungsländer?

Kräver inte klimatet en storsatsning för att världen och därmed mänskligheten ska undvika en katastrof för dess överlevnad?

Är det inte mer global solidaritet, rättvisa och hållbar utveckling som behövs i stället för snäv nationalism. Mänskligheten är ju en enda där vi allesammans hör ihop och är beroende av varandra.

Friheten att uttrycka vad vi känner, tycker och tänker måste värnas. Högt i tak är en förutsättning för en levande demokrati.

 

Sång/musik: Martin Rybrand och Gustaf Söderström

Inträde: 50:-

Till toppen