Immanuelskyrkan logotyp
Immanuelskyrkan logotyp
Hem/Aktiviteter/Hjärtats bön

Hjärtats bön

Väg genom skog där ljuset bryter in

Hjärtats bön

Under hösten 2022 har vi Hjärtats bön-meditationer i andaktsrummet tisdagarna 22 november, 6 december och 20 december kl. 19.00

Hjärtats bön är en meditativ böneform som hjälper vårt inre att komma till stillhet. Vårt sinne går från splittring till enhet och i den tystnaden som uppstår kan vi möta Guds närvaro. Ett rum för sinnesro och ordlös bön öppnas upp.

Hjärtats bön bygger på en bred tradition av praktik och erfarenhet som förts vidare från mun till mun och genom skrifter ända sedan den allra tidigaste kyrkan. I centrum för bönen finns Jesu namn som i någon form uttalas i samklang med andningen. (Fil 2:9-11, Joh 20:22)

Varje in- och utandning blir en bön som för uppmärksamheten närmare och djupare ned i det mysterium som inte kan uttalas eller förstås med förnuftet. Under slutet av bönen släpper vi taget även om Namnet och går in i en helt ordlös meditativ bön.
Samlingen inleds med en stunds fördjupning inom något område som berör Hjärtats bön. Därefter sätter vi oss i den meditationsställning som passar respektive person. När alla funnit sina positioner påbörjar vi en ledd Hjärtats bön-meditation som pågår i ca. 30 minuter. Den som sedan vill sitta kvar lite längre kan göra det och för den som önskar finns det möjlighet till en stunds samtal efteråt”

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik Bergman, telefon: 0723-996456

Facebookgruppen för Hjärtats bön
Till toppen