Sedan urminnes tider har människor samlats och bett under regelbundna tider. Det är en del av judendom, och sedan 2000 år en av den kristna kyrkans grundpelare. Bibeltexter har skrivits ihop och används för att be växelvis. Det innebär att en grupp ber några skrivna rader och sedan ber de andra några skrivna rader, växelvis, som om man ”svarar varandra”. Alla böner är färdigskrivna och innehåller endast bibeltexter som följer påskveckans rytm, där Kristus varje vecka går före oss i vår vandring från mörker till ljus. I Immanuelskyrkan använder vi en förenklad form som vuxit fram i Svenska Kyrkan och retreatrörelsen.

Välkommen till tidebön kl 9 på morgonen (Laudes), kl 12 (Sext) och kl 18 (Vesper), tisdag till fredag. Start torsdag 19 mars.