Här hittar du information om grupper och aktiviteter för seniorer, pensionärer och daglediga.

Mötesplats Immanuel, RPG

Under hösten samlas RPG torsdagar kl 11:00 och 14:00. Endast 50 personer vid varje samling. Anmälan till Marie-Louise Stålbark

8 oktober ”Bara för glädjens skull” Pearly Gate Jazzband

22 oktober ”Jerusalem- dröm eller verklighet?” Lars-Inge & Marianne Claesson. Bildas studiecenter, Jerusalem.

5 november. ”Utan tvivel är man inte klok.” Tage Danielsson i ord och ton. Anders Andersson & Hans Carlén.

19 november ”Äldreomsorg i pandemitider”. Camilla Johansson. Äldreomsorgschef i Jönköpings Kommun.

3 december ”Brukspatron Adamsson och mor Enfaldig”. Waldenströms odödliga romangestalt från 1860-talet. Rune W Dahlén

I Immanuelskyrkan finns en seniorgrupp som organiserar sin verksamhet inom ramen för RPG (Riksförbundet Pensionärs- gemenskap). ”Mötesplats Immanuel” vill erbjuda dig gemenskap och stimulans samt information om, för seniorer viktiga samhällsfrågor. I livet finns, längs hela livsresan, mycket att upptäcka och dela med andra.

RPG är en ideell och partipolitiskt obunden pensionärsorganisation som vill värna människan utifrån kristna värderingar. Vi ingår, tillsammans med övriga pensionärsföreningar, i Jönköpings Kommunala Pensionärsråd (KPR). Där kan vi framföra synpunkter och påverka beslut som rör seniorer i Jönköpings kommun. RPG är också representerat i Region Jönköpings Läns pensionärsråd och på riksnivå finns RPG med i Regeringens pensionärskommitté, socialstyrelses äldreråd m. fl.

Bli medlem i RPG

Medlemsavgiften är 220 kr/år inkl. prenumeration på tidningen ”Seniorposten”. Kan inbetalas på bankgiro: 5794-4191.

I medlemsavgiften ingår inbjudan till dags- och veckoresor anpassade för äldre, rabattkortet Smart Senior samt möjlighet att teckna förmånliga försäkringar. Vid torsdagsträffarna serveras förmiddagskaffe. Kostnad 40 kr.

Vi vill stryka under att du givetvis är välkommen till våra samlingar även om du inte är medlem i RPG.

Funderar du över något kontakta Marie-Louise Stålbark, 0709-32 42 09 eller ml.stalbark@hotmail.com

Immanuelskyrkan, Oxtorgsgatan 15 tel. exp: 036-17 33 40.

Du kan även läsa mer på www.rpg.org.se

» Info om tisdagsträffen

Tisdagsträffen

sfa_logo-460x389

Tisdagsträffen hålls i Svenska Frälsningsarmens anda och leds av ledare från SFA. Det är sång, andakt och fika. Ett möte vi mår bra av.

Utvandrarna

dummemosse (1)

Utvandrarna är för dig som tillsammans med andra vill ta promenader. Det finns så många vackra platser att finna runt Jönköping. Vanligtvis tar man med sig egen fikakorg.

Tisdagar kl. 9.00, udda vecka.

Gubbröra

Tisdagar kl. 10.00–11.30 jämn vecka. Träff för ”gubbar”. Samtal och gemenskap.

Old boys

Old boys är en grupp för män i pensionärsåldern som bor i närheten av kyrkan. Vi träffas, fikar och pratar i all enkelhet.

Ansvariga är Staffan Wreland och Lena H Carlsson.

Onsdagar kl. 10.00-11.30

Besökssångarna

Mer information om besökssångarna finns under musik och kultur