Här kan du läsa mer om verksamhet inom musik och kultur i Immanuelskyrkan, bland annat Immanuel brass, samhällsdialogen och körsång. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår musikledare, någon annan anställd eller ansvarig för respektive aktivitet.

Musikalen JAG ÄR 2022

Nu är arbetet i full gång med musikalen ”JAG ÄR”.  Manus är skrivet av Henrik Ydreborg och Gisela Sabel. Musiken är komponerad av Maria Ydreborg. I JAG ÄR medverkar personer i åldrar mellan 8-82 år. Glada amatörer och professionella i en härlig blandning!

JAG ÄR visar berättelse om Jesus från Nasaret. Alla har sin egen bild av denna märkliga man som kristendomen kallar Gud. Förhoppningsvis väcker dramat nya tankar och idéer hos dem som kommer och tittar. Mest av allt önskar vi att få visa på budskapet som är meningsfullt och aktuellt även idag.

2022 sätts musikalen upp för fjärde gången (tidigare: 2005 och 2006 i Högdalskyrkan, Stockholm, 2016 i Sofiakyrkan, Jönköping). Det är en större ensemble än tidigare, kostymen uppdaterad och scenen förändrad till Immanuelskyrkans förhållanden.

Musiken har tongångar från flera musikstilar såsom klassisk, blues, världsmusik, jazz, folkmusik och rock. Musiken integreras musikdramatiskt i skådespelet, och ger en betydande atmosfär åt – och förståelse för – passionshistorien.

Vill du vara med? Vecka 8 börjar kören öva. Kontakta Maria Ydreborg för information/anmälan: maria@immanuelskyrkan.com

Det kan också finnas möjlighet att vara med att agera bland ”folket”, kontakta Henrik Ydreborg för information: henrik.ydreborg@me.com

Samhällsdialogen

”Immanuelskyrkan vill uppmuntra till delaktighet i samhället, värna rätten och avslöja orätten och förvalta Guds skapelse.” (Ur församlingsordningen)

Samhälsdialogen vill bidra med kunskap, reflektion, samtal och handling.

Samhällsdialogen erbjuder kanske Jönköpings mest gedigna offentliga föreläsningsprogram med möjlighet till just dialog gällande samhälle, kultur och teologi. Samhällsdialogen äger rum 10-12 ggr/år i Immanuelskyrkan, Jönköping.

En rad intressanta gäster med en stor spännvidd har genom åren gästat samhällsdialogen. Författare, teologer, företagsledare, politiker, forskare, journalister, samhällsdebattörer kulturchefer och kulturpersonligheter.

Musik i Immanuel

Vi är en kyrka med ett rikt musikliv! Våra konserter går under samlingsnamnet ”Musik i Immanuel”. Håll koll här på vår hemsida och sociala medier för konserter och musikaliska event!

Kören IMMANUEL

Kören IMMANUEL – en vuxenkör som övar kontinuerligt, men i tydliga avgränsade projekt!

Övning sker onsdagar kl. 18.30-20.30 i Immanuelskyrkan

Körgemenskapen är öppen för alla som vill sjunga och förutsätter inte församlingsmedlemskap.

Anmälan sker till körledare Maria Ydreborg: maria@immanuelskyrkan.com

Ladda ner våren 2022 terminsprogram här

Vi håller oss uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och kommer anpassa körverksamheten efter detta.

Immanuel Brass

Immanuel Brass är ett brassband med ca 40 medlemmar. Vi övar normalt på fredagar kl 17.30-19.45 i Immanuelskyrkan

Vi spelar i gudstjänster, har egna konserter och gör musikresor, både i Sverige och utomlands. Vill du veta mer eller vara med och spela, kontakta via mail eller telefon. Du kan också ta kontakt med någon musikant.

Maria Sparf, ordförande
maria.sparf@telia.com

Intern information Immanuel Brass

Kalendern

Sångensemblen Anima

Anima är det latinska ordet för själ eller ande, med särskild betoning på den kvinnliga själen.

Sångensemblen Anima är en nystartad damkör i mindre format för kvinnor mellan 20-50 år. Anima är till för dig som vill satsa lite extra på sången, vara med i en härlig gemenskap och jobba kreativt tillsammans.

Övning sker varannan vecka, flexibla övningsdagar o tider. Begränsat antal – kontakta körledare Maria Ydreborg om du är intresserad att vara med! maria@immanuelskyrkan.com

Vt- 22 – Just nu har vi behov av 1 alt till.

Jönköpings Dramatiska

Jönköpings.dramatiska är ett löst sammansatt nätverk av människor som tycker om att agera på scen. Gammal som ung är välkommen att hänga på. Vissa produktioner är större – som t.ex. musikalen ”JAG ÄR” våren 2022, andra är mindre. Vi jobbar med text och gestaltning främst inför olika föreställningar, men också ”för vår egen del”.

Varmt välkommen att höra av dig om du vill vara med! Kontakt: Henrik Ydreborg, henrik.ydreborg@me.com

Bibliodrama

Bibliodrama är ett sätt att undersöka text med hela kroppen. Här finns inga rätt eller fel, vi närmar oss texten med hjälp av övningar som ledaren har förberett. Det kan innebära att vi läser texten många gånger. Fastnar vid något ord som betyder lite extra detta tillfälle.

Att förklara bibliodrama är svårt, det måste upplevas – välkommen med på nästa tillfälle!

Ledare:
Henrik Ydreborg, utbildad bibliodramaledare och styrelsemedlem i Bibliodramasällskapet i Sverige. Han är också medförfattare till boken ”Handbok i Bibliodrama”, Argument förlag.
Kontakt: 070 – 3790199, henrik.ydreborg@me.com

Besökssångarna

Är du dagledig, tycker om att sjunga – eller spela – och vill göra en viktig och värdefull insats för de äldre? Kom med och sjung i Besökssångarna!

Besökssångarna åker några gånger/månad till äldreboenden i vår närhet och sjunger för och tillsammans med de äldre i samband med kyrkans andakter.

Är du intresserad? Kontakta församlingsmusiker Maria Ydreborg:
e-post: maria@immanuelskyrkan.com, tfn: 070-5573422

Musik för barn och unga

I Immanuelskyrkan finns följande musikgrupper för barn och unga:

• Musiklek, 4-6 år
  • Jönköping Soul Kids, 6 år – åk 4.
  • Jönköping Soul Children, årskurs 5-9+.

Läs mer om musikgrupperna under Barn & Ungdom

Fotoutställning Jönköping förr och nu

Har du en stund över i Immanuelskyrkan? Välkommen en trappa upp på fotoutställning! Nya fotografier från våren 2021.