Här kan du läsa mer om verksamhet inom musik och kultur i Immanuelskyrkan, bland annat Immanuel brass, samhällsdialogen och körsång. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår musikledare, någon annan anställd eller ansvarig för respektive aktivitet.

Samhällsdialogen

”Immanuelskyrkan vill uppmuntra till delaktighet i samhället, värna rätten och avslöja orätten och förvalta Guds skapelse.” (Ur församlingsordningen)

Samhälsdialogen vill bidra med kunskap, reflektion, samtal och handling.

Samhällsdialogen erbjuder kanske Jönköpings mest gedigna offentliga föreläsningsprogram med möjlighet till just dialog gällande samhälle, kultur och teologi. Samhällsdialogen äger rum 10-12 ggr/år i Immanuelskyrkan, Jönköping.

En rad intressanta gäster med en stor spännvidd har genom åren gästat samhällsdialogen. Författare, teologer, företagsledare, politiker, forskare, journalister, samhällsdebattörer kulturchefer och kulturpersonligheter.

———————–

Musik i Immanuel

Vi är en kyrka med ett rikt musikliv! Och nu längtar vi att få fylla vår fina kyrka med härliga konserter igen, så snart restriktionerna tillåter. Håll koll här på vår hemsida och sociala medier för uppdateringar!

Kören IMMANUEL

Till hösten 2021 gör vi en satsning på körsången i Immanuelskyrkan med nya Kören IMMANUEL – en vuxenkör som övar kontinuerligt, men i tydliga avgränsade projekt!

Övning sker onsdagar kl. 18.30-20.30 med start 1 september!

Första satsningen blir ”In the name of love” – sånger om kärlek i alla dess former. Blandade musikstilar, med fokus på populärmusikalisk repertoar. Framförs på Internationella Hjärtats dag 29 september kl. 19.00 i Immanuelskyrkan. ❤️Körgemenskapen är öppen för alla som vill sjunga och förutsätter inte församlingsmedlemskap.

Anmälan senast 27 augusti till körledare Maria Ydreborg: maria@immanuelskyrkan.com

Ladda ner hösten 2021 terminsprogram här

Vi håller oss uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och kommer anpassa körverksamheten efter detta.

Immanuel Brass

Immanuel Brass är ett brassband med ca 40 medlemmar. Vi övar normalt på fredagar kl 17.30-19.45 i Immanuelskyrkan

Vi spelar i gudstjänster, har egna konserter och gör musikresor, både i Sverige och utomlands. Vill du veta mer eller vara med och spela, kontakta via mail eller telefon. Du kan också ta kontakt med någon musikant.

Maria Sparf, ordförande
maria.sparf@telia.com

Intern information Immanuel Brass

Kalendern

Besökssångarna

Är du dagledig, tycker om att sjunga – eller spela – och vill göra en viktig och värdefull insats för de äldre? Kom med och sjung i Besökssångarna!

Besökssångarna åker några gånger/månad till äldreboenden i vår närhet och sjunger för och tillsammans med de äldre i samband med kyrkans andakter.

Är du intresserad? Kontakta församlingsmusiker Maria Ydreborg:
e-post: maria@immanuelskyrkan.com, tfn: 070-5573422

Musik för barn och unga

I Immanuelskyrkan finns följande musikgrupper för barn och unga:

• Musiklek, 4-6 år
  • Jönköping Soul Kids, 6 år – åk 4.
  • Jönköping Soul Children, årskurs 5-9+.

Läs mer om musikgrupperna under Barn & Ungdom

Fotoutställning Jönköping förr och nu

Har du en stund över i Immanuelskyrkan? Välkommen en trappa upp på fotoutställning! Nya fotografier från våren 2021.