Här kan du läsa mer om verksamhet inom musik och kultur i Immanuelskyrkan, bland annat Immanuel brass, samhällsdialogen och projektkören. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår musikledare, någon annan anställd eller ansvarig för respektive aktivitet.

Samhällsdialogen

”Immanuelskyrkan vill uppmuntra till delaktighet i samhället, värna rätten och avslöja orätten och förvalta Guds skapelse.” (Ur församlingsordningen)

Samhälsdialogen vill bidra med kunskap, reflektion, samtal och handling.

Samhällsdialogen erbjuder kanske Jönköpings mest gedigna offentliga föreläsningsprogram med möjlighet till just dialog gällande samhälle, kultur och teologi. Samhällsdialogen äger rum 10-12 ggr/år i Immanuelskyrkan, Jönköping.

En rad intressanta gäster med en stor spännvidd har genom åren gästat samhällsdialogen. Författare, teologer, företagsledare, politiker, forskare, journalister, samhällsdebattörer kulturchefer och kulturpersonligheter.

Här hittar du programmet

Mer information om gäster och teman hittar du i foldern med vårens program:

Musik i Immanuel

Ta del av vårt konsertprogram – vi är en kyrka med ett rikt musikliv!
Konsertserie folder ht 2019

Program musik i immanuel

Projektkör

Längtar du att få sjunga i kör, men kanske har svårt att få till att öva varje vecka? Då är projektkör något för dig!

Välkommen till körprojektet ”I evig tid” – en mässa!
 Våren 2020 startar körprojekt i Immanuelskyrkan med den nyskrivna mässan ”I evig tid” av Martin Åsander. En mässa för kör, flöjt, stråkkvintett, piano och orgel. Musiken utmärks av en tilltalande innerlighet och för tankarna till en blandning av Benny Andersson, klassiskt och folkmusik.

Övningar: varannan torsdag kl. 18.30-20, framförande 26 april Start 5 mars 2020!
För vem?: Körsångare med viss kör- och notvana
Deltagaravgift: 150:- (betalas vid första körtillfället via swish eller kontant)
Anmälan krävs till körprojekten!: Anmälan senast 25 feb till körledare Maria Ydreborg
E-post: maria@immanuelskyrkan.com

Tidigare körprojekt:
2019 ht När änglarna inte har vingar – musikdramatisk föreställning 2019 vt COLORS – en mässa med sånger av Laleh
2018 ht Sacred Concert av Duke Ellington
2018 vt/2017 ht Musikdramatiska föreställningen I have a dream. Föreställningen framfördes under Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping samt januari 2018 i samband med Martin Luther King-dagen.
2017 vt Sånger från Gläntan tillsammans med sångerskan och artisten Irma Schultz
2016 ht In your eyes – en musikmässa med sånger av Peter Gabriel
2016 vt Musikalen JAG ÄR som framfördes i ett ekumeniskt samarbete i Sofiakyrkan påsken 2016
2015 ht PEACE – en fredskonsert tillsammans med Daniel ”The Moniker” Karlsson och hans band

Immanuel Brass

Immanuel Brass är ett brassband med ca 40 medlemmar. Vi övar normalt på fredagar kl 17.30-19.45 i Immanuelskyrkan

Vi spelar i gudstjänster, har egna konserter och gör musikresor, både i Sverige och utomlands. Vill du veta mer eller vara med och spela, kontakta via mail eller telefon. Du kan också ta kontakt med någon musikant.

Maria Sparf, ordförande

Intern information Immanuel Brass

Kalendern

Immanuelskyrkans kör

Immanuelskyrkans kör, som är en blandad vuxenkör, har för närvarande ett drygt 40-tal medlemmar och sjunger en blandad repertoar som t.ex. visa, jazz och klassiskt. Körgemenskapen är öppen för alla som vill sjunga och förutsätter inte församlingsmedlemskap. Repetitionerna äger rum tisdagar mellan 19.00 – 20.45 i kyrksalen.

Kören medverkar regelbundet i gudstjänster, konserter och de stora högtiderna. Den sociala gemenskapen är inte minst viktig, något som kommer till uttryck i de fester kören anordnar vid jul- och våravslutning. Kören gör också körresor emellanåt, främst i södra och mellersta Sverige, då man besöker och sjunger i andra församlingar och sammanhang.

Är du intresserad att vara med?
Kontakta församlingsmusiker och körledare Maria Ydreborg
Tfn: 070-5573422, e-post: maria@immanuelskyrkan.com

Besökssångarna

Är du dagledig, tycker om att sjunga – eller spela – och vill göra en viktig och värdefull insats för de äldre? Kom med och sjung i Besökssångarna!

Besökssångarna åker några gånger/månad till äldreboenden i vår närhet och sjunger för och tillsammans med de äldre i samband med kyrkans andakter.

Är du intresserad? Kontakta församlingsmusiker Maria Ydreborg:
e-post: maria@immanuelskyrkan.com, tfn: 070-5573422

Musik för barn och unga

I Immanuelskyrkan finns följande musikgrupper för barn och unga:

• Musiklek, 4-6 år
  • Unga röster, årskurs 1-4.
  • Jönköping Soul Children, årskurs 5-9.

Läs mer om musikgrupperna under Barn & Ungdom