Under palmsöndagshelgen 2023 kommer musikalen ”Jag Är” framföras i Immanuelskyrkan, Jönköping. Medverkar gör en 30-manna skådespelarensemble, Kören Immanuel, Soul Children, dansare och musiker.

”Jag är” är ett musikdramatiskt verk som hade urpremiär 2005 i Högdalskyrkan, Stockholm. Uppsättningen i Immanuelskyrkan 2023 är den fjärde, nu med ännu större ensamble, uppdaterade kostymer och anpassad scen. Manus är skrivet av Henrik Ydreborg och Gisela Sabel. Musiken är komponerad av Maria Ydreborg.

JAG ÄR visar berättelse om Jesus från Nasaret. Alla har sin egen bild av denna märkliga man som kristendomen kallar Gud. Förhoppningsvis väcker dramat nya tankar och idéer hos dem som kommer och tittar. Mest av allt önskar vi att få visa på budskapet som är meningsfullt och aktuellt även idag.

Musiken har tongångar från flera musikstilar såsom klassisk, blues, världsmusik, jazz, folkmusik och rock. Musiken integreras musikdramatiskt i skådespelet, och ger en betydande atmosfär åt – och förståelse för – passionshistorien.

Instagramkonto: @Musikalen_Jag_är

Köp biljett på nortic.se

Biljetter säljs via nortic.se och på Nya Musik i Jönköping.

Det blir fyra föreställningar i Immanuelskyrkan:

• 31 mars kl. 19.00
  • 1 april kl. 15.00 och 19.00
  • 2 april kl. 16.00

Biljettpriset är 190 kr/biljett. Barn under 12 år 100 kr/biljett.

Vill du vara med?

Vecka 8 2023 börjar kören öva. Kontakta Maria Ydreborg för information/anmälan: maria@immanuelskyrkan.com

Det kan också finnas möjlighet att vara med att agera bland ”folket”, kontakta Henrik Ydreborg för information: henrik.ydreborg@me.com

Sponsorpaket

Att producera musikalen är ett stort ekonomiskt åtagande för Immanuelskyrkan. Vår önskan är att många ska ha råd att gå på föreställningen – vi hoppas kunna sälja 1 000 biljetter. Vi vill också, via socialtjänsten, ge en chans till särskilt ekonomiskt och socialt utsatta människor att uppleva musikalen. Detta kan ni som sponsor hjälpa oss med och dessutom får en bra möjlighet till exponering!

Stora sponsorpaketet – 20 000 kr

• 20 biljetter till ekonomiskt och socialt utsatta – via socialtjänsten.
  • 6 föreställningsbiljetter på VIP-plats inklusive mat innan föreställningen och fika i pausen.
  • Halv annonssida i programbladet.
  • Möjlighet till utställningsplats i Immanuelskyrkan under föreställningarna.

Mellan sponsorpaketet – 10 000 kr

• 10 biljetter till ekonomiskt och socialt utsatta – via socialtjänsten.
  • 6 föreställningsbiljetter på VIP-plats inklusive fika i pausen.
  • Fjärdedels annonssida i programbladet.

Lilla sponsorpaketet – 5 000 kr

• 5 biljetter till ekonomiskt och socialt utsatta – via socialtjänsten.
  • Logotyp i programbladet.

Minisponsor/privatsponsor – från 190 kr

Köp biljetter till ekonomiskt och socialt utsatta – 190 kr/biljett.

Kontakt, sponsorer:

Jan Holmer, tel: 0733149770, e-post: jan@prevox.se

Dick Uggla, tel: 0703 996719, e-post: dickuggla@gmail.com

Rollfiguren Jesus tillsammans med lärljungarna.

Från uppsättningen av Jag är 2016.