Immanuelskyrkan logotyp

Konfirmation

Equmenia Immanuelskyrkan
Konfirmation

Konfirmation i Immanuelskyrkan – här du får möjlighet att utforska kristen tro med kreativa uttryck.

Vi vill att du skall känna dig välkommen och respekterad för den du är. Ett bra år för att lära känna sig själv, andra och kanske Gud.

Alla är välkomna oavsett om man tror på Gud eller inte, oavsett om man är döpt eller inte.

Anmälan är stängt för 2022/2023.

25/25 platser fyllda

(Uppdaterad 9/8, 2022)

Finns det är kösystem för 2022-2023 läsåret?

Om du vill anmäla och lägga dig i en kör kan du gärna göra det. Det kan hända att 1-2 deltagare som hoppar av i september vilket öppnar chansen för dig att bli inbjuden att vara med i mitten till slutet av september.

Vi vänder oss till dig som skall börja i årskurs 8.

Alla är välkomna på vår startgång den onsdag, 31 Augusti kl 16.00-18.00.

LÄGE FÖR KONFIRMATION?

Vi träffas varannan vecka på tisdag eller onsdag (avgör vilken dag som fungerar bäst för dem som anmäla). Vi startar i augusti och i början av terminen välkomnar vi alla konfirmander i en gudstjänst med efterföljande föräldramöte. Höstläger, Stockholmsresa och ett Västkustläger ingår i läsningen.

KOSTNADER

Avgiften är 2.500 kr och avser att täcka kostnader som ingår i läsningen. Om du önskar kan du dela upp avgiften. Ingen ska dock behöva avstå från konfirmation av ekonomiska skäl, kontakta oss om så skulle vara fallet.

VEM KAN VARA MED?

Vi vänder oss till dig som skall börja i årskurs 8 (undantag kan göras). Du behöver inte vara medlem i Immanuelskyrkans församling för att delta. Du behöver heller inte vara döpt. Alla är välkomna!

VARFÖR KONFA?

Konfirmationen är ett tillfälle för att fundera de större och djupare frågorna i livet. Vad innebär det att tro? Vad är ont och gott, rätt och fel? Vad är meningen med livet – och hur förhåller man sig till döden? Du kan se konfirmationen som en upptäcktsresa. En resa där du får lära dig mer om dig själv som människa. Det är du och dina frågor som är viktigast. Vi vill att du kommer hit precis som du är. Troende, tvivlare, tyckare eller nyfiken – alla är välkomna att börja som konfirmander.

VAD ÄR KONFIRMATION?

Vi har en lång tradition av konfirmation. Ordet ”konfirmera” betyder ”bekräfta”. Dels finns det en koppling till dopet, att de som är döpta får en möjlighet att bekräfta sitt dop genom att lära sig om den kristna tron. Men i vår kyrka väljer vi att bekräfta varje konfirmand som människa. Därför har vi inget krav på att vara döpt för att få konfirmera sig hos oss. Konfirmationen avslutas med en konfirmationshögtid.

LÄGER

Vi åker på en hösthajk där vi sover inomhus, en resa till Stockholm i januari där vi gör olika besök och ett läger i maj till Halmstad tillsammans med andra konfagrupper från Jönköping. Det är inget krav att följa med på dessa övernattningar, men det brukar ordna sig.

MATERIAL

Vi använder oss av samma konfirmationsmaterial som Svenska kyrkan, det heter ”Konfirmationsboken” från Verbums förlag.
Allt material ingår.

SCHEMAT 2020/21

Sept. 30 – Oct. 1: Hösthajk

Jan. 20-22: Stockholm Resa