När:
2020-10-05T19:30:00+02:00

Måndag 5 oktober kl. 18.00

Kulturens kraft i samhällsbygget

Ett samhälle utan kultur finns inte. Det är en omöjlig tanke att tänka bort musiken, konsten, litteraturen, maten, hantverket m.m. från samhället. Skapandet är en omistlig del av allt mänskligt liv. Hela tiden pågår skapandet i samhället och formar det.

Ulrika Knutson talar om kulturen som en skapande kraft, som en formande kraft i det samhällsbygge som hela tiden pågår.

Hon är en känd radioröst och medverkar regelbundet i kulturradion, God morgon världen och som kulturskribent i flera tidningar. Ulrika Knutson har varit med i TV-programmet På spåret och fått flera utmärkelser och priser som Stora journalistpriset och Samfundet De nios särskilda pris. Våren 2020 kom hennes mycket uppmärksammade bok om Elin Wägner ut, ”Den besvärliga Elin Wägner”.

När Ulrika Knutson betraktar människan, samhället och nutiden använder hon gärna orden existentiell kris. Hon citerar då Elin Wägner som i boken Väckarklocka från 1941 skrev:”Människan har stört jämvikten i naturen och uppträder nu själv som ett skadedjur”. Men en del av hoppet i vår tid knyts just till kulturen.

Sång/musik: Per Bergström.

Medverkan också av Jönköpings nya kultur- och bibliotekschef Julia Sandwall.

Samhällsdialogen i coronatider

Vi kommer att arrangera kvällarna dels live i Kyrksalen och dels sända digitalt via webben samtidigt (www.Immanuelskyrkan.com). Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid samlingarna i Kyrksalen. Handsprit kommer att finnas vid ingångarna. Vi kommer att reglera både insläpp och utsläpp av publiken. Ytterkläder tas med in i Kyrksalen. Det är viktigt med avstånd när vi lämnar Kyrksalen. Alla ska känna trygghet. När denna trycksak skrivs är besöksantalet maximerat till 50 personer. Anmälan om närvaro måste därför göras i förväg antingen via e-post: info@immanuelskyrkan.com eller tel 036/173340 (tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-13).