Måndag 19 oktober kl. 18.00

Vägar till en ännu bättre skola.

Svensk skola är ett ständigt diskuterat område. De flesta svenskar är berörda av den. Synpunkter finns både innifrån och utifrån på den. Många elever har i skolan skaffat sig en plattform för ett fortsatt gott vuxenliv, medan andra har haft det kämpigt och jobbigt och känt sig mer misslyckade än lyckade efter skolans slut.

Hamid Zafar kom som flykting tillsammans med sin familj från Afghanistan och hamnade i Göteborg. Så småningom utbildade han sig till gymnasielärare. Hamid har ägnat större delen av sitt liv åt skolan och bl a arbetat som skolledare.

En av milstolparna i hans karriär var när han gick in i rollen som skolledare i ett socialt utsatt område i Göteborg. Tillsammans med personalen vände Hamid utvecklingen på Sjumilaskolan. Sedan några år är han barn- och utbildningschef i Mullsjö. Han är mån om att betona nödvändigheten av identitet och stark ryggrad i den svenska skolan.

2018 utsågs han till årets svensk. I sitt sommarprat i P1 2019 berättade han om sin flykt från Afghanistan.

Sång/musik: Ann Esborn

Samhällsdialogen i coronatider

Vi kommer att arrangera kvällarna dels live i Kyrksalen och dels sända digitalt via webben samtidigt (www.Immanuelskyrkan.com). Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid samlingarna i Kyrksalen. Handsprit kommer att finnas vid ingångarna. Vi kommer att reglera både insläpp och utsläpp av publiken. Ytterkläder tas med in i Kyrksalen. Det är viktigt med avstånd när vi lämnar Kyrksalen. Alla ska känna trygghet. När denna trycksak skrivs är besöksantalet maximerat till 50 personer. Anmälan om närvaro måste därför göras i förväg antingen via e-post: info@immanuelskyrkan.com eller tel 036/173340 (tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-13).