Kategori: Okategoriserade

Åsa Tegnér, solosång
Maria Ydreborg, piano/sång

Samhällsdialogen 21 januari – om arabiska kulturen och freden

Måndag den 21 januari kl 18.00 är det dags för årets första samhällsdialog i Immanuelskyrkan.

Birgitta Holst Alani är svensk toppdiplomat och har varit bosatt i Mellanöstern i många år, därav tolv i Bagdad, är arabist och har blivit kallad ”Iraks svärdotter” och är därtill bonde utanför Enköping.

I söndagsintervjun i radions P1 för en tid sedan väcktes intresset för att lyssna till Birgitta. Hon har alltså en rik fond av erfarenheter, både positiva och negativa, av den arabiska kulturen. Hon har upplevt det arabiska sättet att leva och tänka (politiskt, kulturellt, socialt, religiöst) i vardagen. Fortsätt läsa

Jönköping söker ny studentpastor

Jönköpings Ekumeniska Studentpastorsråd söker Studentpastor (50%) med placering Jönköping University (JU), en internationell högskola med campus i centrala Jönköping.

Du:

• Är ordinerad/avskild pastor inom ett svenskt frikyrkosamfund
  • Är ekumeniskt orienterad
  • Har erfarenhet av församlingsarbete
  • Behärskar engelska.

Fortsätt läsa

Är du vår nya pastor och församlingsföreståndare?

Välkommen in i ett dynamiskt arbetslag i en växande stad till en församling med visioner.

Vi söker pastor och församlingsföreståndare, som tillsammans med vår diakon, pastor, församlingsmusiker och alla som är en del av vår gemenskap, vill forma en kyrka för hela livet där mötet med Jesus förvandlar mig, dig och världen – mitt i hjärtat av Jönköping!

Vi är en inkluderande kyrka med stort samhällsengagemang. Våra prioriterade områden är andlig fördjupning, musik, diakoni, barn och unga samt mission. Vill du inspirera och utmana oss att utvecklas både som människor och församling, med omsorg om andra och varandra?

Då kanske vi är din nya kyrka!

Fortsätt läsa

Ungdomsschema i Sept-Okt.